PROPOZÍCIE

O čo ide:

MA-KA-DO sú orientačné preteky dvojíc na bicykloch. Počas časového limitu (kategória rodič + dieťa maximálne 120 minút, ostatné kategórie max. 180 minút resp. 300 minút) majú pretekári úlohu získať čo najvyšší počet bodov tak, že navštívia čo najviac kontrolných stanovíšť (KS) podľa možnosti s čo najvyšším bodovým ohodnotením. Svoju trasu si určuje každá dvojica sama podľa svojich síl, orientačných schopností, logického myslenia a bodového ohodnotenia jednotlivých KS. Mapy so všetkými stanovišťami obdržia pretekári pri prezentácii, bodové ohodnotenie jednotlivých KS až po odštartovaní. Za prekročenie časového limitu sa body strhávajú. Poradie sa stanoví podľa súčtu dosiahnutých bodov. Ak majú dve súťažné dvojice zhodný počet bodov, lepšie umiestnenie získava dvojica s lepším časom.

Tento rok bude na MAKADO v nedeľu nadväzovať sprievodné podujatie – preteky jednotlivcov v orientačnej cyklistike v šprinte, podľa pravidiel skutočnej orientačnej cyklistiky. Každý pretekár dostane mapu so zaznačeným štartom, kontrolnými stanovišťami a cieľom. Úlohou je prejsť všetky kontrolné stanovištia v predpísanom poradí, rozhoduje najlepší čas. Pretekať sa bude v Rusoveckom parku, priľahlých lužných lesoch a v blízkosti (veľmi tesnej blízkosti...) známej Rusovskej nudapláže. Pre účastníkov MAKADA preteky v šprinte ZDARMA! Viac o pretekoch v šprinte v samostatných propozíciách.

Kedy a kde:

19. 9. 2009 (sobota) Marianka - Námestie 4. apríla, hostinec U Nováha
Pretekať sa bude na lesných cestách a chodníkoch v lesoch Malých Karpát a Bratislavskom lesoparku.
Sprievodné podujatie - šprint v orientačnej cyklistike: 20.9.2009 (nedeľa) Rusovce - reštaurácia SĽUK

Prezentácia

07:4508:30pre preteky s časovým limitom 300 min
09:1510:00pre preteky s časovým limitom 180 min
10:4511:15pre preteky s časovým limitom 120 min

Štart

09:00pre preteky s časovým limitom 300 min
10:30pre preteky s časovým limitom 180 min
11:45pre preteky s časovým limitom 120 min

Kategórie

  • Rodič s dieťaťom (do 12 rokov), časový limit 120 minút
  • Podľa pohlavia (MM, MŽ, ŽZ) a súčtu veku pretekárov (do 80 rokov a nad 80 rokov), časový limit 180 alebo 300 minút podľa vlastného výberu

Štartovné

Pri podaní a zaplatení prihlášky do 31.8. 15€ / dvojica, do 13.9. 20€ / dvojica, od 14.9. 25€ / dvojica.
V cene sú zahrnuté dve superpodrobné cyklomapy Malých Karpát 1:25000 rozmeru A2 vlastnej tvorby, pitný režim v cieli a štart na sprievodných pretekoch v orientačnej cyklistike v šprinte v nedeľu 20.9. v Rusovciach.

Štartovné sa hradí prevodom na účet, variabilný symbol bude vygenerovaný po zadaní prihlášky. Štartovné pri prezentácii sa hradí v hotovosti a vždy vo výške 25€, výnimkou sú pretekári zo zahraničia, ak si to dohodnú vopred (pri zadávaní prihlášky).

V prípade, že sa pretekár nezúčastní pretekov, štartovné sa nevracia, pretekár však má nárok na mapy.

Poznámky

  • Treba jazdiť pozorne a opatrne. Bezpečnosť vlastná i cudzia je dôležitejšia ako víťazstvo v pretekoch.
  • Všetci štartujú na vlastnú zodpovednosť. Osoby mladšie ako 18 rokov, musia mať písomný súhlas rodiča, že môžu štartovať.
  • Každý pretekár musí prejsť cieľom, aj v prípade, že ho postihnú technické alebo iné problémy.
  • Mapu je praktické si upevniť na bicykel. Na to slúži držiak - mapník, ktorý sa upevňuje na riadidlá a môžeme Vám ho na prezentácii zapožičať za poplatok 1,5€. Rozhoduje poradie prihlášok.
  • Všetci štartujúci pretekári musia mať povinne prilbu - bez výnimky!